Team

Wie en wat is GOHAN?


Wij zijn een Japans kookteam, dat al vele jaren met plezier in Gent woont. Of we nu koken of zelf eten, we houden van lekkere gerechten. Omdat er in Gent geen restaurant te vinden is dat authentieke dagelijkse Japanse kost serveert, kregen we van vrienden en kennissen vaak de vraag om dat soort Japanse keuken voor te stellen.


We zijn GOHAN opgestart in 2015. We koken van thuis uit, zonder vaste winkel of restaurant. We bieden op geregelde tijdstippen een maaltijd aan, die u online kunt bestellen en afhalen in Oostakker (bij Gent) of Gentbrugge (zie NEWS voor de recentste info). U kunt ons ook vragen om te koken bij allerlei gelegenheden.


Japan is een land van vele verschillende culinaire smaken, met van oudsher invloeden uit allerlei landen. Het gaat om zo veel meer dan alleen ‘sushi en sashimi’. We hebben uiteraard veel respect voor de itamae-san, de Japanse chef die jarenlang oefent onder een grote leermeester. Hij maakt de pure sushi en andere traditionele Japanse gerechten klaar. Dat is echter niet onze specialiteit. We zouden GOHAN dan ook niet omschrijven als ‘puur Japans’. Onze keuken is die van onze ouders en grootouders. Het zijn recepten die we leerden in ons moederland en aanvulden met eigen creaties, met inspiratie die we opdeden onderweg. Die dagelijkse kost uit de Japanse familiekeuken willen we voorstellen, opdat zo veel mogelijk mensen ervan kunnen genieten.


Het woord GOHAN zelf betekent ‘gekookte rijst’ of simpelweg ‘maaltijd’. De woorden ‘Gohan dekita yo! (het eten is klaar)’ maken iedere Japanner blij, en dat is ook onze wens: mensen blij maken met onze gerechten.


Het GOHAN team

Vraagjes?


Wil je meer informatie? Heb je een specifieke vraag? Of wil je gewoon een bestelling plaatsen, neem dan contact op via : info@gohan.be