NEWS

Op 22 juni (za) biedt Gohan opnieuw een origirazu bento aan!

*de aanbieding daarna is op 28 september.


Deze keer maken we ‘onigirazu’ klaar. ‘Onigiri’ is tegenwoordig ook in Europa vrij bekend. Het heeft een héél lange traditie als meeneemmaaltijd. Het is in oorsprong een handgemaakte rijstbal, ook ‘omusubi’ genoemd in Japan. Beide benamingen betekenen iets als ‘met de hand vastmaken of binden’.  ‘Onigirazu’ kreeg zijn naam van een manga-tekenaar in 1991 en betekent letterlijk ‘zonder vast te maken met de hand’. De rijst wordt dus niet tot een balletje gekneed maar eerder ‘belegd’ met verschillende ingrediënten ertussen, zoals een Britse sandwich.


We creëren 2 verschillende kleurrijke bento’s. Deze keer bestel je weer “PER PORTIE voor 1 PERSOON”!


  • Onigirazu-bento met makreel en kip: onigirazu met makreel en groenten, namban van kip (met zoetzure sojasaus), tamagoyaki (Japanse omelet), aemono van gronten en kombu-zeewier.
  • Onigirazu-bento veggie: onigirazu met groenten, nanban van zelfgemaakte seitan (met zoetzure sojasaus), tamagoyaki (Japanse omelet), aemono van groenten en kombu-zeewier.


*Als u een vegan portie wenst, schrijf het dan a.u.b. onder ‘Vragen en opmerkingen’ op het bestelformulier van de vegetarische versie.Praktisch:

  • Af te halen op zaterdag 22 juni (17-18u)
    • 2 keuzes: vis&kip of veggie
    • Af te halen bij GOHAN (Oostakker bij Gent of Gentbrugge)
    • Prijs: 18 euro (voor 1 persoon)

 

 

Om te bestellen, klik op de link van de versie die je wenst te bestellen:Bento met makreel en kip:

https://forms.gle/z8ZnGxfEn2vm4Fhg9Veggie bento:

https://forms.gle/nfS3EytZo8kibZtVA